Wat betekent relatietherapie

 

Emoties zijn voor veel mensen onbekende en ongrijpbare krachten die in je leven aanwezig zijn. Niet het alledaagse huilen of lachen, maar de wensen, verlangens en angsten die jou en je gedrag en gevoelens bepalen. Hoe je met iemand wilt zijn, wat je geeft, wat je deelt, hoe je je aan een ander wilt verbinden. Het zijn lastig onder woorden te brengen onderwerpen; en toch gaan we het in relatietherapie doen.

We werken met de gedachte dat emoties zich aanpassen en dat jij je emoties kunt sturen. De emoties zélf zijn dan ook niet zo zeer het onderwerp, als wel de manier waarop jij en je partner ze kennen, weten wat ze betekenen en ze kunnen beheersen en gebruiken.

 

Werkwijze relatietherapie

Neem contact op met Relatietherapie Leiden via WhatsApp, e-mail of telefoon, en we plannen een kort kennismakingsgesprek in. Tijdens dit gesprek kun je kort aangeven wat je situatie is en waar je hulp bij zou willen. Ik vertel over mijzelf en mijn aanpak als relatietherapeut.

PLAN GRATIS KENNISMAKING

Intake relatietherapie

Wil je starten met een traject dan plannen we met jou en (eventueel) je partner een intakegesprek. Tijdens dit intakegesprek verkennen we jullie situatie en hulpvraag. Als alle partijen instemmen, stel ik een behandelplan op en plannen we een vervolggesprek in.

Hoeveel sessies?

De duur van een relatietherapietraject varieert afhankelijk van de hulpvraag. Gemiddeld zijn er 6-8 gezamenlijke gesprekken nodig. Mogelijk heeft één van de partners behoefte aan individuele gesprekken. Deze kunnen parallel aan het relatietherapietraject plaatsvinden. Gedurende het traject evalueren we regelmatig of de relatietherapie en het proces naar wens verlopen.

Tarieven

EFT Relatietherapie per sessie van 75 minuten €135

 

Vergoedingen

Relatietherapie komt niet in aanmerking voor vergoeding van de zorgverzekering. Individuele gesprekken die parallel aan het traject lopen komen mogelijk wel in aanmerking voor vergoeding.

Praktische zaken

Online relatietherapie

De relatietherapie sessies kunnen ook online plaatsvinden. Geef dit gerust aan bij de kennismaking of tijdens het traject.

 

Couples therapy

English spoken

We provide couples counseling in English. At your convenience sessions can take place online or at our practice in Leiden. Experience in counseling with expat families.

Afspraak afzeggen of verplaatsen

Het afzeggen of verplaatsen van een afspraak is mogelijk, maar uiterlijk 24 uur van tevoren. Bij nalatigheid wordt de helft van het tarief in rekening gebracht. Facturering vindt doorgaans maandelijks plaats via e-mail en dient binnen 14 dagen te worden voldaan.

 

Beroepsverenigingen en kwaliteit

Ik ben aangesloten bij NIP, NOLOC, EFT Nederland, NFG en RBCZ.

 

Kenmerkend voor de aanpak

Zicht krijgen op jouw eigen patronen en die van je partner helpt je om begrip te krijgen voor elkaar. Mijn persoonlijke kwaliteiten als psycholoog en relatietherapeut zet ik in en ben daarbij:

  • Resultaatgericht
  • Empatisch
  • Respectvol
  • Open-minded
  • Verbindend

IK WIL RELATIETHERAPIE

  • Praktijklocatie Leiden:
  • De Plek
  • Kanaalpark 157
  • 2321 JW Leiden

Bel of whatsapp
06-5378 5113

(tussen 9.00u-18.00u)

STUUR EEN E-MAIL